Man tager vad man haver.

Jag brukar inte gilla att behöva laga mat på rester eller behöva komma på något av massa olika saker. Men så fick det bli igår när vi inte orkade handla. Men det blev en riktigt god middag av våra rester och slattar.

Baconlindad, fetaostfylld kyckling! Varför gör vi inte det oftare? Filen blir saftig och man behöver ingen sås, perfekt när man inte orkar handla med andra ord.
Till detta mumsiga blev det en bönsallad av överblivna tacogrönsaker.

Annars? En vecka kvar till Valborg, vårens absoluta höjdpunkt! Hur kunde jag ens tänka tanken att förra året skulle vara det sista firandet? Hmpf!


Gud, jag är så smart! ...Eller vänta nu..

Alltså, ibland blir jag så trött på mig själv. Jag tyckte jag var så himla smart, så är jag precis tvärtom. Helt körk.
Vi har nu fått porttelefon installerad och den är kopplad till min mobiltelefon. Jag fick skjuts av Jonte idag till jobbet och glömde därför ta med mina egna nycklar. När jag ska åka hem har han åkt iväg och tränat. När han ringde och sa det hade jag glömt av att jag glömt nycklarna. Ja ni hör ju, bara här har det gått illa..


Får skjuts av min syster hem och kommer på (igen!!) att jag glömt nycklarna. Hur ska jag komma in porten? "Jo men höhö, sjukt smart (osv...), jag kan ju ringa mig själv med porttelefonen. SMART! Springer ur bilen och stannar mitt på vägen (inte heller helt smart, inser jag nu i efterhand) och ringer min syster. Varför undrar ni? Jag var ju så smart och kom på hur jag skulle komma in i porten. Problemet löst? OM JAG VILL TILLBRINGA RESTEN AV KVÄLLEN I TRAPPUPPGÅNGEN! Alltså, seriöst. Jag förstår inte hur jag tänker. Kan jag skylla på två arbetsplatser på en dag, jobb till halv fem och en nykastrerad katt? Men jag har ju världens bästa syster som vi utrustat med nyckel av dessa slag som kom tillbaka i raketfart. Halleluja!


Nu är jag därför helt slut. Min hjärna orkar inte mycket. Skulle behöva kila iväg till affären, men känns som att jag borde hålla mig inne. Annars står jag väl där ute igen..




Lättad, trött och lycklig i soffan! Tror jag stannar här resten av kvällen....

Blir vår bebis en vuxenkatt nu?

Bara jobbat två dagar och snart är det helg igen. Fint. Torsdagar är egentligen min sovmorgonsdag, då jag börjar kl ett. Men imorrn ska jag iväg och jobba lite mellan 8-9.30. Hinner hem och äta lunch och så emellan så det känns inte så farligt ändå. Får ju dessutom en trevlig bilstund med syster. Det är aldrig fel!!



Imorgon är en stor dag för vår lilla Sune. Han ska kastreras. Han är ju snart sex månader, vilket de rekommenderar för kastrering. Men han har de senaste två veckorna gått och kissat några gånger i hallen. Förstört två av mina väskor. Kommer aaaaldrig igen att slänga mina väskor på golvet i hallen. Överallt annars går dock bra. Phew. Veterinären trodde hur som helst också att det berodde på att han började bli könsmogen. Kunde räcka med att vi trampad i kattkiss ute för att han skulle börja märka revir. Äckligt.



På tal om äckligt. Igår tog jag ett bad när jag kom hem från jobbet så skulle Jonas ta ut soporna ur badrumspapperskorgen (sjukt långt ord det blev). Där kastar vi alla bajspåsar från Sunes låda. HUUUUUU! Var tvungen att sjunka under vattnet några sekunder för att inte kvävas av skitlukt. Det var nog en av de vidrigaste lukter jag känt. Förutom den gången jag var på studiebesök på reningsverket. Vilket studiebesök! Herregud..



Nu ska jag fylla i körkortspapper så det blir lite fart på det här. Syntest - check!

Första dagen tillbaka.

Första dagen på jobbet idag. Men skönt att börja med en tisdag. Tisdagar är jag ju resurslärare i en årskurs tre vilket är hur mysigt som helst. Ganska stor skillnad från mina högstadieelever. Känns kul att kunna få lite från båda ställen. Lär mig olika saker på olika ställen, det känns fint.

Påsklovet ha känts långt. Verkligen inte för långt men ändå. Känns som jag gjort mycket. Mycket god mat, mysiga dagar, bio och transkådning. Försökte ta en bild på tranorna, det var visst 21.500 stycken, men med min mobilkamera syns typ inte en enda. Haha, typiskt. Tur vi hade superfotografen med oss ändå. Vi såg faktiskt ett par tranor som dansade! Så häftiga, men rätt fula..

Förresten, i veckans veckonytt stod det "Nu har eleverna bara 10 veckor kvar till sommarlov"! Jesus, nu går det verkligen fort!

Har ju myst ihjäl mig med Sune också såklart.


Påsklov, gräsäkna och god mat.

Ja, rubriken beskriver resten av min vecka rätt bra. Har ätit lunch ute både igår och idag. Igår på Pim's där det blev en supergod lax och idag lamm på Glädje. Lyxigt att slippa matlådor ett par dagar och framförallt få trevligt lunchsällskap!



Har lämnat in min kära iPhone på lagning. Eller jag hoppas på att de vill laga den fast min garanti verkar ha gått ut. De kunde göra en "Good will", eller så får jag tillbaka den med ett pris på vad det kostar att fixa den. Förmodligen kostar det lika mycket, om inte mer, som en helt ny telefon. Men jag håller tummarna. Hem-knappen blir bara sämre och sämre för var dag som går. Så nu är jag telefonlös några timmar. Känns tråkigt. I varje reklampaus på tv brukar jag alltid kolla Twitter, Facebook och diverse annat. Nu måste jag ta upp datorn, hur jobbigt?! Nä, inte jobbigt alls. Men känns ändå konstigt. Som tur är får jag snart låna Jonas gamla iPhone tills jag får tillbaka min. Hu, en GAMMAL telefon, hur ska det gå?



Nu ska jag tupplura lite tror jag, innan jag ska iväg på middag hos Jonsson/Björk. Är gräsänka tills på måndag, så det gäller att sysselsätta sig och se till att bli bjuden på mat. Imorgon ska jag nog ta en tur hem till mor och far och äta. Och umgås, såklart. Annars ska jag bara ha Sunegos heeela helgen! Och lite familjegos. Och Annagos. En goshelg.



GLAD PÅSK!

RSS 2.0